Sıkılmak

Dipnot;

Amacım sizleri sosyallikten ve arkadaşçıllıktan uzaklaştırmak değil.Sıkılmayı sevmeyi hatırlatmaktır.

 Selamlar,çoğu insanın sıkılmakta olduğu zamanları yaşıyoruz.Ancak unutmayın ki sıkılmaktan doğacak olan yaratıcılığın değerini bilmek gerekir.Çünkü çoğu zaman sıkıldığımız anlarda artık sıkılmaktan sıkılıp çeşitli aktivitelere yöneliyoruz ve bu durum aslında bizi olduğundan daha çok geliştiriyor.Kim ne ister bilemem ama bildiğim tek şey,herkes herşeyden zaman ile doğru orantılı bir şekilde sıkılacaktır.

İnsanların eğlenceli vakit geçirebilmesi için yaptığı planlar vardır.Kimisi sabah işe gider eve döndüğünde iş hayatı sorumluluğumu bugün tamamladım diyerek kendine yapacak eğlenceli aktiviteler bulmaya çalışır.Bu kişiler sorumluluktan kaçmayan ancak eğlenmeye her zaman aç kişilerdir.Bundan dolayı akşamları yalnız kalmak istemedikleri için istemedikleri yerlerde bulunabilirler.Bu durum da gayet sıkıcıdır.Yani elde var sıfır.Bu arkadaşlarımıza çok sevdiğimWallows-Are You Bored Yet ? şarkısını ısmarlıyorum.

Kimi ise arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever,e bunu neredeyse herkes sever.Hızlı zamanlarında olan insanlar,genelde çok sosyallerdir yani çok insan,çok etkinlik,çok seks.Herşey çok keyifli olduğu için bu kişiler sıkılmak nedir bilmezler ancak bu durum zamanla ilişkilendirildiğinde birşeylerin ters gittiği farkedilir.Ne mi? 
Arada sırada yalnız kaldığı her an birey sıkıldığını farkeder ve yalnız kalmamak için elinden geleni yapar.Bu durum alışkanlıktan başka birşey değildir.Hergün partilemek kolay bir alışkanlık değildir bağımlılık yaratabilir.Hayatlarına kimsenin karışmayacağını düşünsek bile,böyle bir coğrafyada bu tarz insanların nesli ne yazık ki gittikçe tükeniyor.

Veya kimisi arkadaşlarıyla sıkılmayı yalnızlığa tercih eder,işte bu da kendimce yanlış düşüncelerden biridir.Çünkü ne kadar sıcak bir cümle olsada sonucu herzaman araya soğukluğun girmesi ile biter.İlk zamanlar yapılacak çoğu ev etkinliğini birlikte yaptıktan sonra,farklı arayışlara girmek sıkılmaktan kaçmaya çalışmak zamanla sıkılmaktan sıkılıp birbirlerine sarmak anlamına gelir ve birbirlerinden gün geçtikçe nefret ederler.Küçücük olaylar,devasa mevzulara dönebilir.Dikkat. 


Kimisi yalnızlığı tercih eder.En başından beri hiç değişmeden yalnızlığı seven bu tip insanlar asosyalliğin sorunlardan uzak kalmak anlamına geldiğini sanarlar.Sıkılmak ne anlama gelir pek bilmezler çünkü kişi farkında bile değildir.Ve bence tek gayeleri okul notlarında başarılı olmaktır.Ot gibi yaşar gider.

Yaşadıklarının ve yaşanmışlıklarının etkisi ile bunu sonradan tadan insanlar da vardır elbette.Bu tip kişiler ise,ya hayatın onları yorduğunu sanarlar ya zirvede bırakmak istediklerini söylerler ya da artık hayatında yapması gerekenler olduğunu bilir ve yalnız kalmaya mecbur olduklarını düşünürler.

Gördüğünüz gibi herkes her koşulda sıkılıyor.Bundan kaçmayın zamana bırakın o halleder.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Müziğim

Türk Caz'ı

Yaz Aşkı